Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ägare tar över ABB Industrigymnasium

Sedan 2003 har ABB Industrigymnasium, med verksamhet i Västerås, Sala och Ludvika, ägts av en grupp om 18 personer. Nu tar en stark och lokal industriledare över.

Annons

Västerås. Skolans ägargrupp har kommit överens med Fredrik Svensson/ AB Arvid Svensson om att den senare köper ABB Industrigymnasium.

Därmed når man en lösning som säkrar framtiden för såväl personal som de cirka 450 eleverna.

Johan Söderström är vd för ABB Sverige AB, ABB startade ABB Industrigymnasium 1994:

– Vi är mycket glada över att Fredrik Svensson går in som ägare av ABB Industrigymnasium. ABB:s starka engagemang kvarstår och ABB industrigymnasium ligger oss fortsatt mycket varmt om hjärtat.

Fredrik Svensson, som tillsammans med kusinen Rickard Svensson äger och driver AB Arvid Svensson, förklarar syftet bakom förvärvet av skolan, som i våras fick Ung Företagsamhets utmärkelse ”Sveriges bästa UF-skola”:

– Som verksam inom näringslivet ser jag hur avgörande behovet av kunniga medarbetare är. Bra utbildning och bra skolor är det absolut viktigaste området för Sveriges näringsliv och konkurrenskraft.

Agneta Berliner, vd för ABB Industrigymnasium:

– Jag välkomnar att det blir en tydlighet i ägar- skapet så att vi kan fokusera på en ännu bättre teknikutbildning för våra elever.