Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ägare tar över restaurang West

Restaurang West på Stora gatan i Västerås, får av allt att döma nya ägare och en ny inriktning inom kort.

Ny ägare blir 49-årige stockholmaren Martin Deniz:

– Vi förhandlar som bäst om formerna för övertagandet, men jag räknar med att öppna en ny restaurang i lokalerna innan sommaren, säger Martin Deniz.

Turerna kring det som under senaste året varit restaurang West, har varit många genom åren. Hayriye Savci öppnade för ett par år sedan under namnet Tusen och en natt. Restaurangen fick senare en nydaning sedan tv-programmet Kniven mot strupen genomfört en restaurering. Men inte heller West verkar ha varit någon succé utan nu väljer Hayriye Savci att sälja. Hennes sekreterare Jennie Gangstad bekräftar säljplanerna:

– Ja, restaurangen kommer att säljas. Vi ska ägna oss åt andra branscher fortsättningsvis, förklarar hon.

Martin Deniz har redan inlett en renovering av lokalen. Han bekräftar att han och hans bolag förhandlar med en amerikansk restaurangkedja. Men än är inget franchiseavtal undertecknat:

– Vårt mål är att skapa en restaurang som är attraktiv för alla västeråsare med såväl luncher som à la carte kvällar och helger, säger Martin Deniz.