Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny "bo-skola" för nyanlända i Västerås – får lära sig om sopsortering och hur man är en god granne

Hur sorteras avfall i Sverige? Vad får man spola ned i toaletten och hur skaffar man ett el-abonnemang? I en ny satsning, "Bo i Västerås", få nyinflyttade västeråsare lära sig sådant som är bra att känna till när de flyttar till eget boende.

Mälarenergi, Vafab Miljö och Mimer har tillsammans skapat ”Bo i Västerås”, som innebär att västeråsare får lära sig sådant som är bra att känna till när de flyttar in till ett eget boende.

Detta sker i samband med en kampanj där Mimer söker hyresvärdar som vill hyra ut bostäder till nyanlända. De som vill hyra bostad får först gå bo-skolan.

Bo-skolan är ett komplement till studiebesök eller lektioner som i vanliga fall sker i SFI-klasserna. Mälarenergi, Mimer och Vafab Miljö har sett att det finns behov av att göra vardagen enklare för de nyinflyttade.

Aktörerna har tillsammans satt upp en visningslägenhet i hemlik miljö dit SFI-klasser bjuds in för att ta del av praktisk information och workshops som rör vardagsfrågor som till exempel hur man betalar hyra, hur man skaffar ett el-abonnemang, hur man sorterar sitt avfall, vad man får spola ned i toaletten, hur man är en god granne och tips om trygghet, brand och felanmälan.

Läs också: "Så fungerar Sverige" - hundratals fick information