Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny chans för pressat Bill Bob

Krogen Bill Bob har haft ett tufft år med skulder, risk att förlora alkoholtillståndet och allvarliga anmärkningar när Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen gjorde livsmedelskontroll. Nu lämnar krögaren Bill Bob, och det blir ett Eskilstunaföretag som tar över en av Västerås äldsta krogar.

En av stadens klassiker när det kommer till krogar är Bill Bob på Stora torget. Restaurangen blev känd för att vara bland de första i stan som serverade hamburgare i krogmiljö, men i somras var det just hamburgarna som ledde till en allvarlig anmärkning hos Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.  Efter livsmedelskontrollen förbjöds restaurangen att servera sina hamburgare ”som inte tillagats till en tillräckligt hög temperatur”. Bill Bob fick även andra mindre anmärkningar.

Företaget som driver krogen, Västerås Gruppen AB, har dessutom haft flera betalningsanmärkningar och när de inte skötte sina skatteinbetalningar fick de i slutet av november en varning från Individ- och familjenämnden, med risk att förlora alkoholtillståndet.

Nu kan VLT avslöja att Bill Bob byter ägare.

– Jag känner att jag har gjort mitt. Jag vill gå vidare och göra något annat, säger Västerås Gruppens VD Andreas Ljung.

Han uppger att han nu har betalat sina skulder och kommer fortsätta driva krogen i ett par månader till, tills den nya ägaren har fått sitt alkoholtillstånd.

Den nya ägaren, som sedan årsskiftet tagit över hyreskontraktet, är Lars Nilsson på bolaget Kredithanterarna Eskilstuna.

Vad har du för planer med Bill Bob?

– Det vet jag inte riktigt än. Det blir inga stora kursförändringar, jag vill förvalta det som finns men höja kvaliteten ett snäpp. Både vad gäller miljö och det som kommer ut ur köket, det finns lite att göra, säger Lars Nilsson, som på 1990-talet var krögare i Köping och i Eskilstuna.

Bill Bob har fått anmärkningar från både Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen och Individ- och familjenämnden, känner du dig orolig över krogens rykte?

– Som sagt finns det saker som behöver rättas till men jag är inte orolig – varje ägare sköter ju sitt på sitt sätt, säger Lars Nilsson.

Ditt bolag Kredithanterarna Eskilstuna har inga anställda och ingen omsättning – men tillgångar på över nio miljoner, hur kommer det sig?

– Det beror på att bolaget har varit vilande. Nu när vi kommer i gång med det här så kommer vi att byta namn och verksamhetsplan på bolaget.