Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny coach i Hallsta Basket

Martin Hjelm slutar som coach för Hallsta Basket efter tre år.
Före detta spelaren Ramin Etemadi tar över.
– Det ska bara bli spännande, säger 31-åringen.

Inget okänt namn i basketkretsar. Han avslutade sin aktiva karriär i Hallsta november 2008. I en match mot BG Luleå bröt han tummen, då fick det räcka. Han har tidigare haft ett långt uppehåll då hälsenan gick av.

Som spelare dock känd mest känd för att brinna för sitt lag och att han verkligen hatar att förlora.

Het som spelare – hur är du som coach tror du?

– Ja, du. Har blivit lugnare med åren men visst kommer jag att vara aggressiv vid sidan av, det är ett sätt att hjälpa spelarna, säger han.

Under sin skadeperiod har han hjälpt avgående coachen Martin Hjelm en del. Så han frågade helt enkelt ordföranden Tommy Thomsen om han kunde börja coacha laget när Hjelm tvekade om en fortsättning.

– Kände att det kunde vara min grej. Det ska bara bli spännande.

Han har spelat med ett par av spelarna i truppen.

Är det en för- eller nackdel?

– Fördel. Jag vet precis hur de funkar, jag var kapten för laget ett tag.

Inte en nackdel att känna dem för ”bra”?

– Nja. De vet ju samtidigt hur jag är som person.

Någon formell tränarutbildning har han inte. Har dock spelat sex säsonger i norrettan med Hallsta och dessutom tränat ungdomslag i Västerås Basket.

Har du någon spelfilosofi?– Inte ännu. Det beror på vilka spelare vi har i truppen, när vi vet det formerar vi ett spel som kan passa oss.

Bäste spelaren Mike Aren kan vara på väg att lämna klubben, han har tränat med 08 Stockholm i vår.

– Så klart vill vi ha kvar honom, men vet inte alls hur det blir. Det är väl inte omöjligt att han blir kvar

Hallstas ordförande Tommy Thomsen är nöjd med lagets nye tränare.

– Vi har inte råd att ta in någon färdig, etablerad coach. Här har vi en kille som känner till klubben och spelarna, har ett stort engagemang och som är villig att testa coachjobbet på en hög nivå. Det är perfekt för oss.

Men Etemadi är ett oprövat tränarnamn?

– Visst, det kan ju gå åt skogen men det är jag säker på att det inte gör. Har pratat med spelarna som spelat ihop med Ramin, och de säger att det bara är att köra, säger Thomsen.

Martin Hjelm slutar efter tre år som coach. Tanken är att Hjelm ska flytta till Stockholm, men han kommer att finnas med i bakgrunden så länge han bor kvar i Hallsta.