Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny cykelväg kring Skantzsjön

Hallstahammars kommun har fått länsstyrelsens tillstånd att bygga en ny gång- och cykelväg längs Skantzsjön.

I dag finns det en av människan sedan länge skapad gång och cykelväg från gångbron över kanalen vid Gröndal till Åsby. När det nu ska byggas ett nytt bostadsområde försvinner den upptrampade stigen. För att ersätta den kommer nu Hallstahammars kommun att börja bygga en ny gång- och cykelväg i området.

– Den kommer att gå betydligt närmare sjön, säger Christer Iwemyr, chef för park- och fastighetsavdelningen.

Det kommer inte att bli någon asfalterad väg, utan precis som nu en grusväg. Till skillnad från tidigare kommer den också att få belysning.

– Det har ju varit en del incidenter i området och vi vill därför höja säkerheten, säger Christer Iwemyr.

– Orsaken till att det inte blir en asfalterad väg är att det här är ett kulturskyddat område där en grusväg bättre passar in i miljön.

– Men grusvägen kommer att bli fullt framkomlig även för den som har rullstol eller behöver andra hjälpmedel för att ta sig fram, säger Christer Iwemyr.

Kommunen kommer dessutom att röja undan sly och vissa träd så att utsikten över sjön för dem som går där blir betydligt bättre.

Kostnaderna att anlägga den nya gång- och cykelvägen beräknas till 100000 kronor. Arbetet beräknas komma igång under september.

– Meningen var att vi skulle ha gjort det här arbetet under våren, men handläggningen av tillstånd tog längre tid än beräknat, säger Christer Iwemyr.