Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för BK30

0–4 mot Danmarks IF – BK30:s femte förlust på sex matcher.
Nu väntar en skräckmatch mot nästjumbon Östersund på söndag.
– Där måste vi ta tre poäng, säger tränaren Jörgen Nyberg.

BK30 har det tungt i norrettan. På de sex senaste matcherna har laget tagit endast en poäng – och parker sist i tabellen med bara fyra poäng.

Nästjumbon Östersund har en poäng mer, fast med en match mer spelad. På söndag möts lagen i Västerås.

– Det blir oerhört viktigt. Där måste vi ta tre poäng, men det måste vi egentligen i de flesta matcher, säger Jörgen Nyberg.

Enligt BK-tränaren var det hyfsat jämnt mot Danmarks IF – spelmässigt. Tyvärr hade västeråsarna svårt att utnyttja sina chanser samtidigt som hemmalaget gjorde mål på sina.

– Vi brände många lägen. Riktigt tungt. Vi är med spelmässigt men det blir tufft när vi inte fick göra några enkla mål. Jag tycker inte att siffrorna speglade matchbilden, säger Nyberg.

Danmarks 2–0-mål precis innan halvtid blev omdiskuterat.

– Vår målvakt Elin Löfvén blev totalt nedsprungen av två motståndare men domaren blundade för det. Jag förstod inte hur det inte kunde bli frispark. Efter det gick energin ur oss, säger Nyberg.

Hur ser du på tabelläget?

– Det är så klart aldrig kul att vara jumbo. Det är kanske dags att börja spela rakare och mer efter det material vi har.