Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny gäst i Postgallerian

Ännu en lokal står tom i Postgallerian efter att Italian Bar stängde tidigare i år. Men ryktet som omgärdar gallerian skrämde inte Lena Jönsson på Mästerblomman från att flytta in.

I februari flyttade Interflora Fresh Mästerblomman från det gamla läget på Smedjegatan. Den nya lokalen i Postgallerian ligger i entrén från Sturegatan.

– Butiksytan är mindre än vi hade tidigare vilket känns bra. Det både underlättar vårt arbete och gör att det inte ser så tomt ut som det lätt gör i en större lokal, säger ägaren Lena Jönsson.

Postgallerian har länge haft problem med tomma lokaler. Många västeråsare har nog gått förbi och undrat hur länge gallerian egentligen ska klara sig. Lena Jönsson har även hon mött tveksamhet från omgivningen.

– Vi fick många frågor om vad vi skulle in här och göra. Men inte nu efter att vi förklarat varför vi flyttade och de har sett hur fint det har blivit. Vi räknade också med att minska i försäljning i början men det har gått över förväntan.

Sedan butiken fått egen ingång från Sturegatan har det också blivit lättare för de företagskunder som vill komma in tidigt innan gallerian egentligen öppnar för att hämta sina beställningar.

Tvärs över gången har klädbutiken Axelssons Dea, tidigare Isolde, nyligen byggt ut. Det, tillsammans med Mästerblommans etablering, ser fastighetsägaren Klövern som en nystart.

– Postgallerian är väl inte känt som ett jättelyckat koncept historiskt. Saluhallen var det stora dragplåstret men den gick inte. Nu känns det bra att vi fått in nya hyresgäster. Vi har satsat och byggt om lokalerna och det skulle vi inte göra om vi inte trodde på gallerian, säger Curt Grundman, marknadschef Klövern.

Har ni lockat med sänkt hyra för att få in dem?

– Nej, vi har inte dumpat priserna utan hållit en bra nivå på bägge de senaste förhyrningarna.

Samtidigt med nyetableringarna har ännu en hyresgäst lämnat gallerian. Italian Bar som fanns med från starten 2008 stängde 31 januari i år. Mittemot står Saluhallens gamla lokaler fortfarande tomma. Tillsammans med andra lediga lokaler finns det cirka 800 kvadratmeter tom butiksyta i Postgallerian.

Enligt Curt Grundman finns flera spekulanter på den tomma restauranglokalen. Några, inklusive en större franchisekedja, vill ta över både den och Saluhallens gamla lokal.

– Vet inte om det beror på den allmänna konjunkturen men vi får jättemycket förfrågningar på butikslokaler i citylägen. Ikanos galleria på Erikslund öppnar snart men jag tror på city som en köpupplevelse.

Inte heller Lena Jönsson på Mästerblomman räds den nya satsningen på Erikslund. Men så är hon också en av de som flyttar in i det nya i höst.

– Vi öppnar en till butik och har blivit erbjudna ett bra butiksläge vid entrén till Citygross. Det kan bli negativt för city till en början men jag tror inte att de som kommer till oss på Erikslund är samma kunder som handlar hos oss i centrum.