Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny info delas ut till nyanlända

Efter ett förslag från Moderaterna finns nu en välkomstbroschyr till alla nyanlända i Västerås som beskriver vilken värdegrund som gäller i Sverige, med målet att stärka integrationen.

För oss moderater är det självklart att vi ska ha ett öppet samhälle. Vi tror att Sverige och Västerås har tjänat väl på invandringen till vårt land, där olika kulturer möts och berikar vårt samhälle på olika sätt.

Sverige står bland annat inför stora demografiska utmaningar som blir ännu svårare utan invandring. För att ta tillvara på de positiva effekter som uppstår tack vare invandring, krävs en väl fungerande integration.

För att integrationen i det svenska samhället ska lyckas på ett bra sätt underlättas det hela om de nyanlända vet vilka skyldigheter och rättigheter som gäller i Sverige. Därför föreslog vi moderater genom ett nämndinitiativ att Västerås stad skulle ta fram ett informationsmaterial som talar om vad som gäller i Sverige.

Förslaget bifölls och är nu alltså verklighet i form av en liten broschyr.

Broschyren finns på flera språk och berättar om de värderingar vi i Sverige värnar om. Det handlar om exempelvis demokrati, jämlikhet, mänskliga rättigheter och vilka rättigheter barn har.

Nu gäller det att vi fortsätter skapa förutsättningar för att människor ska kunna etablera sig i Sverige. Alla behövs och alla ska ges de rätta förutsättningarna i Moderaternas Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel