Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny julbelysning i Västerås

Västerås stad satsar 2 miljoner kronor på en ny julbelysning i staden.

Den här julen kommer Västerås centrum att lysas upp på ett nytt sätt. Västerås stad satsar 2 miljoner kronor på en ny och energisnål belysning som man valt ut tillsammans med Västerås Citysamverkan. Berörda fastighetsägare står för elkostnader och installationer, enligt Maria Fors på Citysamverkan.

I går började man arbetet med att hänga upp ljusslingor i träden på Bondtorget. Framöver kommer även träd längs Stora gatan och Vasagatan att få likadana slingor.

Köpmangatan ska prydas på sitt eget sätt med hängande stjärnor i mitten. Sigmatorget ska få en stjärnhimmel med uppspända slingor mellan fasaderna.

Det blir även 16 konstgjorda granar som är 4,5 meter höga. De ska bland annat placeras ut på Hantverkargatan samt Stora gatans korsningar med Kopparbergsvägen, Vasagatan och Västra Ringvägen.

All belysning kommer inte att lysa på första advent. Men andra advent ska det vara klart, lovar stadsträdgårdsmästare Lars Wiberg.