Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kritik mot Skiljeboskolan

Situationen på Skiljeboskolan är fortfarande under all kritik, menar föräldrar.

Anna Blyckert Helgesson har två barn på Skiljeboskolan, i årskurs 6 och 7. Hon tycker inte att läget har förbättrats.

- Skolan har väldigt dålig koll, allt är oerhört slappt. Det är rörigt, lärarna räcker inte till och barnen hamnar mellan stolarna. Det är nonchalant, jag blir så arg, säger hon.

Sedan den ordinarie tyskläraren blev pappaledig har eleverna inte haft någon tysklärare utan varit lediga istället. Förra terminen hade de inte ens några läroböcker.

- Läs själva, sade jag till mina barn när jag fick höra att de inte hade någon lärare i tyska. Men de har ju inte ens några böcker. Det är helt sjukt.

Anna Blyckert Helgesson är i grunden positiv till den nya modellen med temabaserat lärande.

- Äntligen lite nytänk, tänkte jag. Men innan man drar igång sådana här verksamheter så ska man kanske ha personal för att hantera det också, säger hon.

En annan kvinna, som vill vara anonym, har en son i sjuan. Hon beskriver skolan som väldigt rörig.

- Jag vet inte hur vi ska göra till nästa termin, blir det ingen förändring får vi lov att byta skola. Min son har i stort sett inte haft en enda läxa sedan han började sexan, säger hon.