Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny mätare kan spara el

Mälarenergi lanserar nu en ny effektmätare, som kan hjälpa villaägare att få ner sin elkonsumtion.

Mätaren består av en mätsensor som placeras i elskåpet över elmätarens blinkande lysdiod och en trådlös enhet som kan tas med till valfri plats i huset.

Båda enheterna är batteridrivna och besparingar på 15–30 procent är möjliga då elförbrukningen syns direkt på displayen berättar Johan Lövqvist, marknadsansvarig på Mälarenergi.

– Nu kan man få en direkt uppfattning om hur mycket el saker förbrukar och dessutom vad det kostar i kronor och ören, säger Lövqvist.

Mälarenergi räknar med att mätaren kan spara så mycket som 2000–4000 kronor om året för en normalstor villa när elförbrukningen tydliggörs på detta sätt.

– Den är definitivt värd sina pengar med de besparingar som kan göras men även för den miljöinsats som man samtidigt gör, ju mindre vi förbrukar desto mindre måste produceras, säger Johan Lövqvist