Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Plus-succé på VLT: Rekordmånga vill bli kunder

VLT:s satsning på Plus slår alla rekord. Förra veckan valde 245 personer att ansluta sig till Plus. Det är det högsta antalet någonsin.

Två livesända hockeymatcher lockade nästan hundra tittare att skaffa Plus. Därmed slogs det gamla rekordet på 146 pluskunder på en vecka.

Det nya rekordet är 245.

Flest tittare drog matchen Surahammar mot VIK Hockey den 20 september.

Även det tidigare rekordet byggde på livesänd hockey. Direktsänd sport är en ny typ av idrottsjournalistik som Mittmedia storsatsar på.

– Vi ser tydligt att livesända matcher drar nya kunder, men att det engagerar även våra trogna läsare, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling inom Mittmedia.

VLT ägs av mediekoncernen Mittmedia som har en gemensam strategi när det gäller pluskunder.

Läs också: Så får du tillgång till Plus på VLT

På VLT har läsarna i direktsändning kunnat följa bland annat Aroscupen, som involverar barn och unga, och Elitettan med BK 30 damlag i fotboll. Hockeyettan med VIK, Köping och Surahammar är den största tittarsuccén hittills lokalt och Mattias Wallström letar efter en lösning att sända fler matcher.

VLT:s pluskunder har även möjlighet att se matcher i de andra Mittmediatitlarna. Östersunds (ÖFK) match mot grekiska Paok i Europa League i augusti fick ett par hundra tusen startade strömmar inom Mittmediaområdet. Där hade Mittmedia fått internationella rättigheter.

– Rättigheter kan komma och gå, men vi jobbar verkligen stenhårt för att läsarna ska kunna få se mer direktsänd sport, säger Mattias Wallström.

Läs också: För kunder: Ta del av Plus på alla Mittmedias sajter

När VLT:s vikarierande deskchef Erik Sjölander fick se siffrorna på det nya Plusrekordet på måndagsmorgonen blev han glad.

– Det var kul. Jag hade förväntat mig ett bra resultat, men inte att det skulle bli så många nya kunder. Nästan hundra personer. Det kan man kalla superrekord.

VLT:s chefredaktör Daniel Nordström gläds åt att Plus går över förväntan.

– Betalningsviljan har ökat de senaste åren. Helt nya kunder har Plus, säger Daniel Nordström.

Dessa kunder är yngre än tidningskunderna.

– Det är viktigt med en ny kundbas, understryker Daniel Nordström.

Läs också: Så här gör du för att logga in