Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny sökinsats i Hallsberg – polishelikopter ska söka efter 22-årige Patrik

 
Försvunne 22-åringen i Hallsberg
Visa alla artiklar

Sökandet efter 22-årige Patrik från Skåne fortsätter. Missing People och polisen genomför just nu en sökinsats i Hallsberg.

NA:s reporter Stefan Hazianastasiou intervjuade Per Folkeson från Missing People i Örebro innan sökinsatsen drog i gång:

Sedan i måndags eftermiddag har Patrik varit försvunnen. En polispatrull har sökt efter honom och organisationen Missing People genomförde på onsdagen en större sökinsats i Hallsberg.

En polishelikopter används i nu sökandet. Klockan 13.00 började Missing People med en andra sökinsats i Hallsberg. Sökandet samordnas med polisen.

–Om det nu kommer en helikopter funkar den bäst att söka med över åkrar och öppen terräng där man ser bra. Då kan vi söka till fots, sade Per Folkeson från Missing People i Örebro innan sökinsatsen.

Vid onsdagens sökinsats deltog 30 frivilliga personer och sökandet pågick fram till klockan halv tolv på kvällen. Man sökte i ett område norr om järnvägsområdet, i norra utkanten av Hallsberg, eftersom det finns indikationer på att Patrik kan ha rört sig åt det hållet.

– Vi ser jättegärna att det kommer fler sökare. Ju fler man är desto snabbare täcker man av ett stadskvarter eller ett terrängavsnitt, säger Per Folkeson.

Flera personer ska ha lämnat tips om Patrik till Missing People.

– Personer säger att de har sett en person de tyckte verkade väldigt lik den beskrivning som hade på vår Facebooksida, säger Per Folkeson.

Det var i måndags som 22-årige Patrik klev av på fel tågstationen. Han skulle bytt tåg i Mjölby men klev av tåget på Hallsbergs centralstation klockan 14.45.

Patriks pappa Jörgen Linfeldt har tidigare berättat för NA att Patriks tillhörigheter påträffats under tisdagen. Jörgen Linfeldt säger till NA på torsdagen att det är viktigt att Patrik tas om hand om någon ser honom.

Polisen och Missing People bekräftar nu att man hittat väskor som tros tillhöra Patrik.

– Ja det har gjorts vissa fynd. Man har hittat väskor som förmodligen tillhör den här mannen, säger Jan Materne på Örebropolisen.

Enligt uppgifter på Missing Peoples Facebooksida är han 173 cm lång, väger cirka 55 kilo och ska vid försvinnandet ha varit klädd i mörkblå kavaj-liknande jacka, blommiga skor och en blå mössa. Sannolikt bar han på en grön ryggsäck av märket Fjällräven samt en svart/grå bag med utdragbart handtag. Han har ofta musiksnäckor i öronen och brukar trumma med fingrarna när han lyssnar på musik.

Har du information om Patrik? Kontakta polisen på 114 14.

NA sände live vid Missing Peoples tidigare sökinsats: