Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny teaterchef dröjer

Rekryteringen av en ny chef för Teater Västmanland har försenats. Först i höst väntas ett namn bli klart.

– Det är inte så att vi i dagsläget har något namn som just nu intervjuas. Men vår rekryteringsgrupp jobbar med frågan, säger Tore Öberg, tillförordnad teaterchef.

Det har varit en uttalad ambition att teaterns styrelse skulle ta ett beslut före midsommar.

– Det är ju så med rekryteringsprocesser att det tar tid. Vi hade satt ribban ganska högt när det gäller tidsplanen och det kanske inte går lika fort som vi sa inledningsvis, säger Öberg.

Jakten på den nya chefen leds av en extern rekryteringsgrupp som består av tre teaterchefer: Benny Fredriksson, chef för Stockholms stadsteater, Maria Weisby, scenkonstchef vid Scenkonst Sörmland, samt Magnus Holm, chef för Regionteatern Blekinge och Kronoberg.

När VLT pratade med Maria Weisby i måndags sade hon sig då fortfarande hoppas på ett genombrott före midsommar

– Det här handlar om att få någon att tacka ja till jobbet. Det är där vi befinner oss.

Ni har alltså en kandidat som ni diskuterar med?

– Vi har flera kandidater uppe som vi tycker skulle passa både konstnärligt och som chef. Jag kan inte säga mer om var i processen vid befinner oss.

Som VLT tidigare berättat avslutades nyligen mbl-förhandlingarna om de pågående nedskärningarna på teatern. Tio fasta tjänster som dras in ska ersättas med tidsbegränsade anställningar.