Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tränare klar för Syrianska

Syrianskas tränarjakt är över. Michael Rosenberg, 51, är klar som ny huvudtränare för division 1-klubben.
– Skönt att det äntligen är löst, säger Zeki Turan i Syrianskas sportkommitté.

Melke Alan fick sparken i slutet av juni – sedan dess har Syrianska febrilt letat efter en ersättare.

Laget har fram tills nu letts av Yehia Malla och lagkaptenen Sami Hanna. Och många trodde nog att duon skulle fortsätta men nu har klubben hittat en ny huvudtränare.

Den 51-årige stockholmaren Michael Rosenberg tar över Syrianska. Kontraktet sträcker sig över höstsäsongen med option på ytterligare ett år.

– Vi har jobbat så hårt vi har kunnat med att hitta ett nytt namn. Vi har haft ett par alternativ som vi fört diskussioner med. Att det har tagit lite tid beror på att vi inte ville ta första bästa utan vi ville ha ett namn som passar in väl i vår klubb, säger Zeki Turan.

Rosenberg har haft ett sabbatsår från fotbollen men han har tidigare tränat både Arameiska-Syrianska och Valsta-Syrianska.

– Att han har tränat två av våra broderföreningar var en av de avgörande faktorerna till att vi valde Micke. Han har god insyn i såna föreningar och vet hur det funkar. Han har bra koll på vilken typ av fotboll som vi spelar, säger Zeki Turan.

Syrianskaspelarna har varit träningslediga i drygt två veckor men på fredag drar laget i gång höstsäsongen. Och då gör Michael Rosenberg sitt första pass.

– Det här kommer att bli riktigt bra. Micke är en bra kille och han har precis det tänk som vi har när det gäller fotbollen. Han kommer att passa in bra i klubben, säger Zeki Turan.