Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny utbildning på ABB:s gymnasium – spetsar in sig på system för artificiell intelligens

ABB Industrigymnasium i Västerås startar ny utbildning till hösten. Klassen ska ägna sig åt en spetsutbildning i teknik: smarta system och produkter.

Skolverket har godkänt ansökan om en ny utbildning och ytterligare en klass på ABB:s industrigymnasium i Västerås. Utbildningen är ett samarbete med Mälardalens högskola.

De första eleverna börjar redan i höst.

Det är väldigt roligt att vi redan i höst kan erbjuda elever utmaningar inom det teknikområde där vi ser den snabbaste utvecklingen, såväl inom forskning som inom samtliga samhällssektorer som industri, service, bostäder och hälso/sjukvård. Det handlar om smarta system, det vill säga inbyggda system uppkopplade till artificiell intelligens i molnet. Utbildningen kommer bland annat att innehålla teknisk specialisering inom smarta produkter, programmering, robotteknik och mikrodatorteknik, säger Hans Jakobsson, rektor på ABB Industrigymnasium i Västerås, i ett pressmeddelande.

Läs även: ABB Industrigymnasium vill starta ny utbildning – och utöka med en klass

Den 31 januari kommer ett informationsmöte för intresserade föräldrar hållas.