Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya äldreboenden måste främja utevistelse och gemenskap

Det är fint att tjänstemannastaben äntligen har fått ”i uppdrag att under hösten återkomma med förslag till innehållet i kommande byggnation av äldreboende” som B-Å Nilsson (FP) säger den 5 augusti. Det är så dags. Socialdemokraterna har vid flera tillfällen påtalat att det saknas planer för nya boenden.

Men var finns Alliansens framtidsvision för äldreboenden i Västerås? Med Alliansens hantering är risken stor att det blir paniklösningar som ligger långt från både service och kommunikationer i en miljö som inte är särskilt tilltalande.

Vi Socialdemokrater vill ha nya äldreboenden i områden där de behövs bäst. Det är viktigt att de utformas inte bara utifrån lagstadgade byggnormer, utan också så att de gynnar människan. De ska uppmuntra till utevistelse, aktivitet och social gemenskap.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel