Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya äldreboendet får ett litet kafé

Det nya äldreboendet får en liten kafeteria på markplan.

I december börjar inflyttningen i det nya äldreboendet, som hittills kallats Zethelius men som nu kallas Hälleborg. Det innehåller 120 lägenheter, i form av gruppboende och ålderdomshem. En lägenhet på varje våningsplan är avsedd för parboende om behov finns.

Till boendet knyts också ett kafé som byggs i markplanet nära huvudentrén. Det blir en mindre servering som ska drivas av deltagarna i daglig verksamhet.

– Enligt planeringen ska kaféet hållas öppet på dagtid måndag-fredag. På övriga tider ska patienter och anhöriga kunna nyttja kaféet med självservering, säger Lotta Tronet, ansvarig för särskilt boende inom Proaros.

Ingen restaurang

Politikern Amanda Agestav (KD) sade tidigare i en artikel att det har diskuterats både restaurang och kafé och att det nu inte blir något kafé alls i det nya äldreboendet.

– Det stämmer inte, det blir ett enklare kafé, säger Carin Lidman (S).