Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya nattliga inbrott i Västerås

Datorer har stulits vid flera inbrott på företag i Västerås natten till torsdag.

Vid fyratiden på torsdagsmorgonen upptäckte väktare att det varit inbrott i ett fastighetsbolag på Vallby. Enligt polisen har tjuven troligtvis fått med sig datorer från platsen.

En kvart tidigare hade ett vaktbolag fått larm om att någon tagit sig in i Byggfackens hus på Hemdalsvägen. Polis och väktare på plats kunde konstatera att en fönsterruta på entrédörren krossats. Det är enligt polisen ännu oklart vad som stulits men ett vittne ska ha sett två personer lämna platsen i samband med inbrottet.

Strax före klockan sex på torsdagsmorgonen fick ett hälsoföretag på Kyrkbacksgatan påhälsning av en eller flera tjuvar. Där hade en glasruta skurits ut och bland annat datorer och högtalare stulits. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning på platsen under torsdagen.

Två personer på moped har synts vid flera inbrott i Västerås tidigare i veckan. Så också natten till torsdag då två personer på moped misstänks ha gjort ett inbrott i en bil parkerad på Karlsgatan i centrala Västerås. Tjuvarna tog sig in i bilen strax före klockan tre på natten och stal en gps.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för någon av nattens inbrott.