Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya planer för Tullhuset

Tidigast nästa sommar kan en restaurang öppnas i Tullhuset, i Östra hamnen. Först ska detaljplanen ändras och nu har byggnadsnämnden beslutat att det ska sättas igång.

Ägarna till Tullhuset vill bygga om för en restaurang och en inglasad utbyggnad. De vill också ha möjlighet att bygga bostäder i huset.

– Vår målsättning var att kunna öppna restaurangen redan i vår, nu hoppas vi att det blir klart till nästa år, säger ägaren Åke Persson.

Just nu finns en terrass på husets framsida. Restaurangen ska ligga innanför den. På kortsidan, mot vattnet, planeras inglasningen.

– Då blir det mer plats för gäster att sitta, nu är det lite för trångt.

Det är restaurang Frank som vill öppna i Tullhuset.

– Det behövs. Här är det många som promenerar fina dagar och många frågar efter restaurangen, berättar Åke Persson.

Vilken typ av bostäder planerar ni?

– Jag vet inte ännu. Jag lade in om det när nu detaljplanen ändras. Det kanske inte förverkligas men vi vill ha möjligheten.

Konferensutrymmen och en festvåning att hyra ut ingår också i planerna.

Till huset hör också plats vid kajen strax framför.

Magnus Edström (MP) ordförande i byggnadsnämnden, tror att arbetet med detaljplanen kan ta cirka ett år. I processen ingår bland annat samråd och utställning.