Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya program populära

Nu är antagningen till höstens högskoleutbildningar klar, och på Mälardalens högskola överraskar de nya speciallärar- och specialpedagogprogrammen med högt söktryck.

Totalt 16 373 platser på Mälardalens högskola har nu erbjudits de sökande inför hösten. De mest sökta programmen på grundnivå är socionom- och sjukgymnastprogrammen.

- Vi har lite speciella inriktningar på de här två programmen, vilket de sökanden uppenbarligen tycker är intressant, säger Karin Röding, rektor på Mälardalens högskola.

Men de program som överraskat mest i ansökningsstatistiken är de nya speciallärar- och specialpedagogprogrammen. De nya programmen, som båda är på avancerad nivå, är redan fyllda.

- Det är väldigt positivt att våra nya program har fått så stort genomslag. Det finns uppenbarligen ett uppdämt behov att förkovra sig inom de här två områdena, så det är kul att vi nishat oss lite på dem, säger Karin Röding.

Studenterna har även visat ett ökat intresse för högskolans ingenjörsprogram.

- Det är positivt inte minst för högskolan men också för näringslivet som skriker efter ingenjörer, säger Karin Röding.

Till skillnad från flera av landets studentstäder ser det ljust ut på bostadsfronten för höstens nya studenter. Mälardalens högskola har bostadsgaranti för alla nyiflyttade studenter, detta gäller dock inte dem som redan bor i Västerås eller Eskilstuna.

Senast den 1 augusti ska de antagna svara på sitt besked. Den 8-9 augusti meddelas vilka som erbjudits en plats i antagningens andra etapp.