Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya rektorn vill forska mera

Karin Röding är tandläkaren som mest tänker på pengar. Som nytillträdd rektor för Mälardalens högskola har hon ett överordnat mål – höjda forskningsanslag.

Hennes meritlistan är imponerande: tandläkare med specialistkompetens i endodonti (pulpan), studierektor och sedan universitetsdirektör på Karolinska Institutet, universitetsdirektör vid Uppsala universitet och departementsråd vid utbildningsdepartementet.

Du kommer från prestigefyllda lärosäten. Vad är det egentligen som lockar här?- Jag har ju aldrig varit rektor förut. Och Mälardalens högskola är ett väldigt välskött pastorat, säger Karin Röding.

Karins fokus kommer i första hand att ligga på att jaga högre statliga anslag. Hennes erfarenhet från regeringskansliet kan komma väl till pass, tror hon.

Du vet hur den andra sidan tänker?- Ja, i alla fall hyggligt.

Karin Röding har nyligen köpt en bostadsrätt på Östermalmsgatan. Men huset står inte färdigt ännu och än så länge dagspendlar hon från sin lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

- Jag känner mig glad varje gång jag kliver av tåget i Västerås, säger hon.