Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya spåret för att utreda mordet på Aki Paasila

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

I somras begärde åklagarduon Jessica Wenna och Johan Fahlander utländsk rättshjälp i förundersökningen kring mordet på Aki Paasila där Johanna Möllers svärson och två barn är misstänkta.
Nu har hjälpen nått åklagarna, som nu hoppas uppgifterna ska föra utredningen framåt.

– Materialet som vi fått är just nu på analys, men jag har inte fått resultatet av den analysen ännu, kommenterar kammaråklagare Jessica Wenna.

Vari materialet består vill inte Jessica Wenna berätta, mer än att det hör samman med mordet på Aki Paasila, där alltså Johanna Möller i tiungsrätten är dömd för anstiftan till mord.

Två av hennes barn och en svärson är misstänkta i det ärendet. Dessa satt också frihetsberövade i höstas. Barnen släppptes på fri fot efter att ha suttit anhållna i två dygn medan svärsonen satt häktad i drygt en månad.

– Vad nu analyssvaret blir hoppas jag uppgifterna kommer att föra utredningen framåt, även om uppgifterna i sig inte räcker för ett åtal. Men det kanske kommer att öppna upp för ytterligare utredningsåtgärder, säger Jessica Wenna, som ännu inte lämnat in något anslutningsöverklagande vad gäller tingsrättsdomen:

– Nej, jag har inte riktigt bestämt mig, men så har jag också tid på mig till midnatt, natten mot tisdag nästa vecka.