Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Transammanspriset – designas av smyckesdesigner från Västerås

Förbundet Transammans instiftar i år ett nytt pris för att lyfta goda insatser kring transpersoner och närstående familj, vänner och jobbarkompisar.

Det nationella förbundet Transammans bildades hösten 2015 och har sedan dess vuxit snabbt och har nu lokalgrupper över hela landet. Förra året fick Transammans stipendium av kungen och utsågs till "Årets gräsrot 2016".

Nu instiftar förbundet ett nytt pris för att lyfta goda insatser kring transpersoner och närstående. Alla kan nominera kandidater till priset som varje år ska gå till en person eller en organisation som på något sätt gör livet bättre för transpersoner och närstående i Sverige.

Nomineringen sker vi Transammans hemsida och är öppen fram till den 25 november.

Priset kommer att delas ut varje år och består av ett diplom och ett originalverk från en konstnär som själv har koppling till trans. I år är det smyckesdesignern Ulrica Martinsdotter som tillverkat ett unikt smycke.

- Ulrica Martinsdotter designar smycken med budskap om allas lika värde, sitter i styrelsen för Västerås Pride och lyfter fram frågor om trans i sitt dagliga arbete i teatervärlden. Vi är glada att hon vill designa vårt första pris, säger Annelie Salminen som är ordförande och en av grundarna till Transammans i ett pressmeddelande.

Priset kommer att delas ut på Transammansdagen den 17:e februari 2018.