Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppgifter: Tvisten mellan VSK och Benfica löst – nu kan Vigge hamna i United: "Kan bekräfta att vi har kontakt"

Expressen skriver på torsdagskvällen att Benfica och Västerås har kommit överens i den infekterade miljontvisten om Victor Nilsson-Lindelöf.
Det efter påtryckningar från Manchester United.
– Jag kan bekräfta att vi har fått kontakt med Benfica, säger ordföranden Bengt-Åke Nilsson till Expressen.

Läs också: Förbundets stöd – hjälper VSK i tvisten med Benfica: "Är jättemärkligt"

Som vi tidigare berättat har Manchester United länge varit på jakt efter Benficas Victor Nilsson-Lindelöf.

Ett bud på motsvarande ungefär 450 miljoner kronor skulle lösa försvararen till den engelska klubben, men av någon anledning har det dröjt.

Manchester Evening News skriver att det är för att Benfica försökt slingra sig undan den vidareförsäljningsklausul på 20 procent av övergångssumman – som alltså skulle tillfalla Västerås.

Läs också: VSK kan bli näst rikast i Sverige vid Vigge-försäljning – ordföranden: "Vågar knappt tänka på det"

Den portugisiska klubben har också anlitat superförhandlaren och agenten Jorge Mendes för att hitta en lösning i det hela. Den engelska tidningen skriver att om Benfica inte kan få ner de 20 procenten på något sätt, så har de informerat United om att de kommer att få stå för mellanskillnaden.

Expressen kommer med ännu fler uppgifter, om den tidigare tvisten mellan Benfica och Västerås. VSK har förgäves försökt nå Benfica – fram tills nu, då tvisten ska vara löst. Något som även magasinet Anno 1904 har uppgifter på.

– Jag kan bekräfta att vi har fått kontakt med Benfica och har förhoppningar om att det ska lösa sig, säger ordförande Bengt-Åke Nilsson till Expressen.

Enligt Expressen har Benfica gett med sig efter påtryckningar från United.

– Det är riktigt att vi har fått kontakt med Benfica under den senaste tiden. Det är det enda jag kan säga just nu. Vi har eftersträvat det länge och vad som nu har gjort att de vill diskutera med oss kan man bara spekulera i.

Nilsson vill inte slå fast att tvisten är löst, som Expressen menar, men att de har förhoppningar om det.

Läs också: Skandalen - Benfica vägrar betala VSK för VNL