Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nybyggarliv på Hammarbygärde

 
Nostalgi - 50-talet
Visa alla artiklar

Läsarbilder: Tack Anette Wennerström för att vi får följa med hem till villan på Hammarbygärde!

Jag är född på Ingenjörsgatan (Hammarbygärde) 1959, mamma och pappa köpte huset av ASEA 1954 i oktober tror jag det var.

Innan de flyttade dit så bodde de på krumeluren med mina två systrar som föddes 1952 och 1954.

Om bilderna skriver Anette så här: min mamma står böjd över grönsakslandet. Om man ser på häckplantorna så borde det vara våren 1955.

På den andra bilden där mamma rensar i trädgården, kan man i bakgrunden på höger sida se Aseas elevhem på Ritargatan, vägen utanför tomten är Sigfrid Edströmsgatan. Året här borde också vara 1955 eller möjligtvis 1956.

På ett av fotona har pappa har tagit kort på plattorna som han lagt och designat själv.

När de köpte huset så var fasaden i typ eternitplattor (tror inte det var eternit) och många teglade om huset likaså min pappa. Tror att han teglade om 1967.

I dagsläget har min bror tagit över huset och han har haft det i sin ägo sen årsskiftet. Pappa lever inte idag, han dog 2009 och mamma har flyttat till Äldreboende.

Med vänlig hälsning

Anette Wennerström