Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyfiken och nyskapande Ulrika kommer hem med sin konst

Den Berlinbaserade konstnären Ulrika Segerberg är i Västerås för att skapa och visa konst och hålla workshops.

Ulrika Segerberg har under en tid funderat mycket kring glappet mellan människor, mellan ett Du och ett Jag. Både de workshops och den utställning hon håller i Västerås kretsar kring den frågan. Därav också titeln: ”Remove the space” (Ta bort mellanrummet).

Hennes utställning på Culturen kommer att utgöras av en installation. Ett stort cirkustält i handvävda, neonfärgade tyger uppspänt av skulpturer i form av grisnäsor, bygghjälmar och gummihandskar. Besökarna kan gå in i tältet och sitta därinne.

– Jag har tänkt på hur vi avgränsar oss och då kom hjälmen och handskarna med i bilden, säger Ulrika Segerberg.

Hon tycker att det är kul och bra att projektet Ytan International under hösten och våren bjuder in ett antal internationellt verksamma konstnärer till Västerås.

Under kommande vecka håller hon i två workshops på Culturen. Den första, på tisdag klockan 18, är öppen för alla och barn kan vara med.

Till onsdagens performance-workshop klockan 17 gäller föranmälan. Konstnären gör nämligen en performance med deltagarna. De blir en del av konstverket. Innehållet utvecklar Ulrika tillsammans med deltagarna.

På fredag den 9 oktober är det vernissage på Ulrika Segerbergs utställning. Den 11 oktober framförs performanceverket.