Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärvet: ”Dåliga klubbor”

Jonte Berg är stjärnskottet från division 1 som ska ta nästa karriärkliv i VIK Hockey. Men först blev han sågad på golfbanan.

- Jag måste ha haft dåliga klubbor, säger forwarden och skrattar.

Det var på putting-green som Jonte Berg fick utstå lite thrashtalk.

Forwarden noterade 26 puttar på nio hål – sämst av alla tillsammans med målvakten Daniel Sperrle.

- Tyvärr är det två av våra egna spelare som har de sämsta resultaten. Sperrle bryr jag mig inte så mycket om, han är ju målvakt. Men Jonte ska ju vara en producerande forward så jag hade hoppats på mer händer från honom, sa speakern Patrik Juhlin med glimten i ögat.

Arbogavärvningen försvarade sig med att skylla på utrustningen.

- Jag måste ha haft dåliga klubbor. Nej, då, det var väl jag som var dålig helt enkelt. Men på banan gick det bättre, där var vi grymma. Jag hade bra medspelare. Och Sperrle var ju lika dålig som mig, ha, ha.

23-åringen noterade starka 61 poäng på 42 matcher i division 1 förra säsongen.

VIK: sportchef Niklas Johansson såg forwarden spela flera gånger under säsongen.

Nu har han kritat på ett tvåårskontrakt med Gulsvart.

- Det känns riktigt inspirerande. Nu får jag verkligen chansen att satsa fullt ut på hockeyn. Innan har jag jobbat 40 timmar i veckan och då går det inte att undvika att komma trött till hockeyn ibland.

61 poäng på 42 matcher – det är okej, va?- Ja, det är jag nöjd med. Det gick riktigt bra men jag tycker ändå att jag hade kunnat göra mer. Det är flera matcher jag kände att jag hade kunnat göra fler poäng i.

En längre intervju med Jonte Berg kommer i VLT:s pappersupplaga senare under veckan.