Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykomling borta för TB: ”Blir tufft”

Nykomlingen Kalix borta i kväll. Då hoppas TB Västerås på första elitserievinsten. – Men lätt blir det absolut inte, säger Stig Sandberg, assisterande tränare i TB.

Kalix har på förhand tippats i botten av elitserien och norrbottningarna förlorade också premiären borta mot Bollnäs med 8–1.

– Inte så konstigt egentligen. De resonerade nog som att det inte var den matchen de skulle ta poäng i. Däremot ser de nog en större chans till poäng när de möter oss på hemmaplan, säger Sandberg (bilden).

Det var lite nedstämt i TB efter premiärförlusten hemma mot Edsbyn (2–7) i fredags.

– Vi tycker väl att vi var lite för försiktiga, säger Sandberg.

Försiktighet brukar inte förknippas med TB?

– Nej, men så blev det och det ska vi försöka ändra på. Vi har tre varianter på spelet beroende på hur det ser ut mot Kalix.

Sandberg har stött på Kalix då han tränade Västanfors i allsvenskan.

– Har väl inte jättekoll på dem, men de har rätt många spelare kvar från den tiden så någon lätt match för oss blir det verkligen inte.

Anders Östling är på gång efter sin knäskada, men TB vilar troligen honom till mötet borta mot Vetlanda på lördag kväll. Förutom Östling ställer TB ordinarie trupp på benen.

TB flyger till Norrbotten i dag och så hem i morgon. Laget hinner träna två gånger i Västerås före avfärden till Småland på lördag.

– Det blir tuffa dagar för oss. Det är väldigt viktiga matcher och därför väldigt viktigt med åter-hämtningen.

Anders Öhlin