Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyöppnad fritidsgård mitt i centrum

En samlingsplats där ungdomar kan träna boxning eller bara träffas i stället för att ställa till med dumheter. BK Rapid öppnar dörrar till alla som vill komma in i deras gemenskap.

I slutet av maj öppnade BK Rapid upp sina nya lokaler på Sturegatan. Träningslokalen har byggts ut till en fritidsgård där barn och ungdomar kan ses, men inte bara för att träna boxning.

– Vi vill att folk kommer hit i stället för att driva runt på stan, säger Alexander Wennersten, klubbens huvudtränare.

Klubben har drygt 300 medlemmar, och det är alltid mycket folk på gården för att sitta och prata, spela tv-spel eller titta på film. Det finns ingen åldersgräns som sorterar in ungdomarna i olika grupper utan äldre spenderar tid även med yngre.

– Det gäller att ha fingertoppskänsla men det har funkat bra hittills, säger Alexander Wennersten.

I början av juli åkte BK Rapid iväg till en boxningstävling på Irland där tre guld och tre silvermedaljer hämtades hem till Västerås.

– Det är kul att vara här, klubben satsar på alla som är här och alla ha respekt för varandra, säger Emil Åhs, en av många ungdomar som boxas.

Efter sommaren ska klubben starta olika projekt som läxhjälp och matlagningskurser för att hjälpa till med tillvaron även utanför boxningsringen.

– Det leder till integration för alla, säger Alexander Wennersten.