Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nypremiär för Veckans lag på Bandypuls: "Unik i sin förmåga att hota offensivt"

Elitserien har äntligen startat!
Det innebär också nypremiär för Veckans lag.
Här är säsongens första elva som Bandypuls, tillsammans med er läsare, tagit ut.

Vill du göra din röst hörd till Veckans lag? Håll utkik i Bandypuls sociala medier på måndagar!

MÅLVAKT

Jesper Thimfors, Villa Lidköping

Stenhårt om konkurrensen (Björn Hellman, Niklas Prytz, Anders Svensson med flera), men valet faller på Jesper Thimfors. Hans jätteparad på Christoffer Fagerström vid ställningen 2–1 till Hammarby är definitionen av en matchavgörande räddning. Thimfors såg ut att vara rundad och bortgjord, men lyckades liggande rädda med handen och avvärja 1–3. Sedan vände Villa.

LÄS MER: Thimfors jätteräddning bakom Villas vändning mot Hammarby: "Den är jävligt viktig"

TV: Se räddningen här

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs

"Världens bäste högerhalv" behöver vara riktigt bra för att Bollnäs ska gå långt i vinter. I premiären gjorde han ingen orangeblå supporter besviken. Då var Per Hellmyrs pådrivaren i Bollnäs spel och stod för två magnifika framspelningar till Samuli Helavuoris 1–0 och Christian Mickelssons 2–0. Slog även hörnan till Andreas Westh som sköt 6–4 i en andra halvlek där Per Hellmyrs höll något lägre profil.

LÄS MER: Fem snackisar från Bollnäs hemmapremiär mot Vetlanda: "Bandyns bästa entrérökare har ett evigt liv"

TV: Se Hellmyrs läckra framspelningar till 1–0 och 2–0 här

Patrik Sjöström, Västerås SK

Mesta mästarna har inlett elitserien med att släppa in tre ynka mål på två matcher. Patrik Sjöström har, som alltid med sin höga lägstanivå, varit en nyckel till att VSK stängt igen där bak – även om en av matcherna var mot bottentippade Kalix. En av elitseriens mest skridskostarka backar och med en bössa som skulle kunna användas i jaktsammanhang. Det där vet ni redan. Målskytt på straff mot Kalix.

LÄS MER: Fem snackisar från mötet mellan VSK och Kalix: "Märkligaste time outen någonsin"

TV: Se Sjöströms straffmål och övriga höjdpunkter från VSK–Kalix

Joakim Svensk, Edsbyn

Unik i sin förmåga att som libero gå fram och hota offensivt i varje match. Ingen i elitserielagens försvarsled kan mäta sig med Joakim Svensk på den punkten. Det tunga 3–0-målet borta mot Vänersborg, när han tog bollen på egen planhalva och åkte igenom, var varken det första eller sista solonumret från honom. Utöver anfallsutflykterna är Joakim Svensk rätt vass på att försvara eget mål också. Landslagsmässig bara han vill.

LÄS MER: Fysioterapeuten om Määttäs knäskada: "I bästa fall är det inte så allvarligt"

TV: Se 3–0-målet och resten av höjdpunkterna från Vänersborg–Edsbyn

Martin Flodström, Tillberga

Tillberga välkomnade Kalix med att bjuda på två rätt billiga mål tidigt i hemmapremiären. Sedan vände Västeråslaget och vann med 5–2. Vänsterbacken Martin Flodström var mycket bra i det försvar som bortsett första tio minuterna hade full kontroll på Kalix anfallsspel. Ett viktigt besked både för honom och Tillberga efter kraschen mot Broberg i fredagens 2–8-förlust. Martin Flodström dessutom målskytt på hörna.

LÄS MER: 15-åringen avgjorde för Tillberga efter karriärens första mål i elitserien

TV: Se hörnmålet och övriga höjdpunkter från Tillberga–Kalix

Samuli Helavuori, Bollnäs

Bollnäs–Vetlanda kommer troligtvis att nämnas som en av den här säsongens mest sevärda matcher ur ett dramatiskt perspektiv. Samuli Helavuori blev matchavgörande med tre (!) mål som vänsterhalv, varav det sista kom i 94:e minuten. Har farten och genombrottskraften, och när han vågar utnyttja egenskaperna till max så ger det som synes resultat.

SE ÄVEN: Helavuori hetast på Sävstaås: "Jag visste att det var sista chansen"

TV: Se Helavuoris tre mål och övriga höjdpunkter från Bollnäs–Vetlanda

MITTFÄLTARE

Jesper Eriksson, Villa Lidköping

Matchens stora kung. Gjorde 1–0 och assisterade till två mål när Villa vann mot Hammarby i elitseriepremiärens hetaste möte. Mycket ansvarstagande och drivande i Johan Esplunds frånvaro. Bolltappet som ledde till Hammarbyhörna och 1–2-underläge var enda plumpen i en annars lysande insats. Var med i Bandypuls uppesittarkväll och skämtade (?) om att det störde uppladdningen, men efter fredagens succé tror vi att han säger ja till inbjudan nästa år också.

SE ÄVEN: Jesper Eriksson hyllar David Karlsson: "En av världens bästa genom tiderna"

TV: Se höjdpunkterna från Villa–Hammarby

Martin Landström, Västerås SK

Prisades som matchens lirare i sin elitseriedebut för VSK när laget slog Bollnäs i onsdagens smygpremiär. Möjligtvis ännu bättre mot Kalix på fredagen när VSK vann med 4–1 efter två mål av Martin Landström varav det första, 2–0, var riktigt snyggt. Har i stunder varit sökande under hösten, men svensk bandys nästa storstjärna hade inte kunnat få en så mycket bättre start på elitserien.

LÄS MER: Drömmålet presenterade anfallsförvärvet för VSK-publiken: "Lyckades fiska ner den"

Robin Öhrlund, Vänersborg

Stortalangen ska ta större ansvar i Vänersborg i år och det gjorde 20-åringen verkligen i premiären mot Edsbyn. Var bäst i hemmalaget tillsammans med Emil Viklund och drev på med sin rappa skridskoåkning och fina teknik. Stod för ett mål (utväxlingen på mittplanen innan målet!) och en assist. Hade det inte varit för storspelande Anders Svensson hade det kunnat bli mer. Tar platsen i hård konkurrens med Vadim Arkhipkin.

LÄS MER: Vänersborgs nya lagkapten nöjd trots raset i första: "Vi förde stora delar av matchen"

ANFALLARE

Christoffer Edlund, Sandviken

"Välkommen till elitserien, Motala". Christoffer Edlund var helt pardonlös och stod för sex mål när nykomlingen kom till Sandviken för att försöka uträtta mirakel. Var riktigt hungrig under World cup och verkar ha tagit med sig formen in i elitserien också. Inte mindre favorit till skytteligasegern nu. Troligtvis världens bästa anfallare.

LÄS MER: Fem snackisar från SAIK–Motala: "Inte det här som lockar publik till arenorna"

TV: Edlund sexmålsskytt – se höjdpunkterna från SAIK–Motala

David Karlsson, Villa Lidköping

Den höftopererade skyttekungen har sett formsvag ut under hösten och har varit ifrågasatt. Men som alltid med David Karlsson så är det han som vinner i slutändan. Efter en ganska slät figur i första halvleken mot Hammarby kom lagkaptenen ut och sköt 2–2 (glädjen vid målet sade allt) och 3–2 till Villa, som tack vare David Karlssons mål vände och vann.

LÄS MER: Ifrågasatte Karlsson hjälte när Villa vände mot Hammarby: "Orkar inte tysta kritiker"

TRÄNARE

Johan Sixtensson, Villa Lidköping

Före matchen var känslan att Hammarby hade slagläge mot ett skadedrabbat Villa. Den var inte förändrad efter första halvlek. Exakt vad Johan Sixtensson och övriga ledarteamet pratade om i paus är svårt att veta, men det hade uppenbarligen effekt. Villa tog över matchen fullständigt i andra halvlek och vann rättvist mot ett Hammarby som tidigt såg passivt och lite tröttkört ut. Enorm självförtroendeboost för Villa, som kan vinna även utan Johan Esplund (och Daniel Andersson).

LÄS MER: Fem snackisar från Villa–Hammarby: "Villa klarade testet"