Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt boende öppnas för 320

Ett nytt asylboende med plats för 320 personer kommer att öppnas i Västerås i mars eller april.

Migrationsverket har under en tid sökt ännu ett asylboende i Västerås. Inga kontrakt är skrivna med fastighetsägare men VLT erfar att Migrations- verket gärna ser att det nya asylboendet drivs av Abict AB som i dag driver Flygskyttens asylboende på Hässlö.

Blir det Abict AB?

– Vi har inte fått någon formell förfrågan men får vi det är vi positiva om förutsättningarna är de rätta. Vi har vissa krav, säger Lars Johansson på Flygskytten.

Om det blir av hoppas han att ett nytt boende öppnas någonstans på Hässlö där de två andra ligger, Signa- listen med 584 och Flygskytten med 180 personer.

Uppgifter till VLT säger att det kan komma att handla om bostadsmoduler som sätts samman till fler- familjshus.

På Västerås Mälarcamping som fungerat som asylboende för 71 personer, mest familjer, ska verksamheten återgå till vanlig camping sista april.

– De som bor på campingen ska vi försöka behålla i Västerås eftersom deras integration, skolgång, stöd från bildningsförbund med mera har inletts, säger Lars Brånn, chef på Migrationsverket i Västerås.

Han uppger att Migrationsverket under 2016 har behov av 23 000 nya asylplatser i landet, delvis en följd av att vissa asylboenden varit säsongsbundna, som Mälarcampingen.