Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt fall: Tre misstänkta för tvångsgifte i Irak

Tre personer begärdes på onsdagen häktade för att ha tvingat fram ett giftermål i januari i år. Under eftermiddagen häktades en 26-årig kvinna misstänkt för äktenskapstvång på sannolika skäl. Häktningsförhandlingarna gällande de övriga två sker under torsdag förmiddag.

Annons

Två kvinnor, 62 respektive 26 år, och en 30-årig man begärdes på onsdagen häktade, misstänkta för äktenskapstvång genom olaga tvång och utnyttjande av utsatt belägenhet, vilket SVT Västmanland var först med att rapportera. Händelsen inträffade i januari i år i Irak.

Personerna anhölls i måndags. Samtliga är folkbokförda i Västerås. Efter häktningsförhandlingen, som ägde rum på onsdagseftermiddagen, beslutade rätten att häkta den 26-åriga kvinnan misstänkt för äktenskapstvång på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Hon förnekar brott.

Häktningsförhandlingarna gällande de övriga två sker under torsdagen. Åtal ska vara väckt senast 8 november.

Läs också:

Misstänkta för tvångsgifte får sitta kvar i häktet

Fyra föräldrar anhållna för att ha tvingat sina barn att gifta sig

Föräldrar i Västerås döms för dotterns tvångsgifte

14-årig Västeråsflicka räddades från tvångsgifte av skolkuratorn via Facebook