Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt hårt knarkstraff

I måndags dömdes en kvinna från Västerås till åtta års fängelse för innehav av nya drogen MDPV. I går dömdes en man från norra delen av länet till samma straff för att ha fört in MDPV.

Den 29-årige mannen har bland annat sett till att narkotika av mycket hög renhetsgrad skickats till olika adresser, bland annat till sin mor i Dalarna. Han har också tagit vänner och bekanta till hjälp. Ingen av dem, inte heller modern, har dock begått något olagligt; modern fick av en slump se att det låg narkotika i en försändelse som hon genast gick till polisen med.

Västmanlands tingsrätt jämställer, med ledning av hovrättsdomar i ärendet, innehavet av de sammanlagt tre-fyra hekto MDPV det rör sig om, med innehav av ecstasy och dömer därefter till det höga straffet; maxstraffet för grovt narkotikabrott är tio år.