Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt sök efter försvunna Fatima Berggren i helgen

 
Fatima Berggren
Visa alla artiklar

Senaste kända gången någon hörde av 57-åriga Fatima Berggren var för ett halvår sedan. På söndag anordnar frivilligorganisationen Missing People en ny sökinsats efter henne.

Missing People har flera gånger under sommaren och hösten sökt efter Fatima Berggren. Nu på söndag 19 november görs ett nytt försök att hitta henne. Insatserna har vid flera tillfällen utgått från Pettersberg där Fatima bodde innan hon försvann.

Sökinsatsen den här gången utgår från Rönnby Kyrkcenter på Släggkastargatan och inleds klockan 11 på förmiddagen.

Kammaråklagare Jenny Alriksson har tidigare sagt till VLT att det inte finns någonting i utredningen som tyder på att Fatima bragts om livet, samtidigt som det finns ”flera omständigheter som tyder på att hon inte försvunnit frivilligt”.

I september anhölls två män, misstänkta för inblandning i Fatimas försvinnande. Anhållandet hävdes senare, men misstankarna mot de två männen kvarstår.

All information om söndagens sökinsats finns på Missing People Västmanlands Facebooksida.

Fallet Fatima Berggren – detta har hänt

18 maj: Fatima Berggrens dotter ringer och gratulerar Fatima på födelsedagen. Det är sista kända gången någon hör av Fatima.

24 maj: Fatima Berggren anmäls försvunnen.

1 juni: Polisen inleder en förundersökning om misstänkt människorov.

10 augusti: Polisen dyker i Svartån efter Fatima Berggren.

5 september: Missing People kopplas in i sökandet.

10 september: Missing People genomför en andra sökinsats efter Fatima Berggren.

26 september: Två män, 46 och 53 år gamla anhålls. 53-åringen misstänks för mord alternativt människorov och 46-åringen misstänks för skyddande av brottsling. De anhålls som skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

27-28 september: Polisen söker intensivt i anslutning till en fastighet belägen utanför Västerås.

29 september: 53-åringen försätts på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår. 46-åringen häktas misstänkt för narkotika– och vapenbrott. Misstankarna mot honom i Fatimaärendet kvarstår.

8 oktober: Missing People söker på nytt efter Fatima Berggren.

19 november: Ny sökinsats anordnas av Missing People.

[+] Läs mer: Försvunnen i över 100 dagar: Sökandet efter Fatima utökas – polisen kämpar mot klockan