Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt toppjobb för Sven-Erik Österberg – blir landshövding i Stockholm

Regeringen tvingades backa om Thomas Bodström. Nu är det klart att Sven-Erik Österberg blir landshövding i Stockholm i stället för honom.

I augusti utsåg regeringen tidigare ministern Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholm. Men i mitten av oktober tvingades man dra tillbaka utnämningen sedan Bodström ifrågasatts på grund av sin roll i det skandalomsusade pensionsbolaget Allra.

Läs ockås: Österberg landshövding i Norrbottens län

På torsdagsförmiddagen utsågs i stället Sven-Erik Österberg, tidigare kommunalråd i Skinnskatteberg och socialdemokratisk rikdagsledamot för Västmanland.

– Det ska bli både spännande och roligt att nu leda Länsstyrelsen Stockholm efter mina år som landshövding i Norrbotten. Stockholms län är en huvudstadsregion och ett län med stark tillväxt, men också med utmaningar, inte minst bostadssituationen och infrastrukturen. Som landshövding och chef för Länsstyrelsen ser jag fram emot att samverka med länets kommuner, landsting, myndigheter, näringsliv och civilsamhälle, säger Sven-Erik Österberg i ett pressmeddelande.

Han är just nu landshövding i Norrbotten och tanken är att han ska tillträda i Stockholm den 1 februari nästa år.

Läs också: Sven-Erik Österberg får nytt toppjobb