Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Oavgjort kändes som vinst"

Bortaspel har betytt få mål för BK30 i år. Men ikväll vände det när Natalie Medina sköt in 2-2 i slutminuten.
– Vi gav inte upp och det gav resultat, säger Natalie Medina

Hennes mål innebar att BK30 utjämnade till 2-2 borta mot Rågsveds IF efter att ha varit i ett utsatt läge inför matchen. Näst sist i tabellen och endast ett mål gjort på bortaplan i år.

Matchen började med press från bortalaget. Men sedan hände något som skulle ändra matchbilden. BK-anfallaren Amanda Wegerman hoppade upp i en nickduell och fick en smäll på huvudet. Hon bars ut på bår för vad som befaras vara en hjärnskakning.

Rågsveds IF kunde därefter vända matchen och göra 1-0.

I andra kom BK tillbaka, men drabbades då av ett baklängesmål. Kvällen såg ut att sluta på ett allt för välbekant sätt för BK30:s damer.

Men i 88:e minuten lossnade det för BK. Vid en tilltrasslad situation i Rågsveds straffområde lyckades Lisa Hellenberg trycka bollen i mål och BK30 hade återfått hoppet.

Strax därefter fick BK frispark i ett bra läge för Natalie Medina.

– Jag skruvade in den i bortre krysset. Det var så himla skönt, Oavgjort kändes nästan som en vinst, säger Natalie Medina som fixade utjämningen i slutminuten och kanske vände BK:s dåliga bortatrend.

– Det här var viktigt för självförtroendet att visa att vi kan, säger BK:s tränare Jörgen Nyberg.