Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Oavgjort kändes som vinst"

Bortaspel har betytt få mål för BK30 i år. Men ikväll vände det när Natalie Medina sköt in 2-2 i slutminuten.
– Vi gav inte upp och det gav resultat, säger Natalie Medina

Annons

Hennes mål innebar att BK30 utjämnade till 2-2 borta mot Rågsveds IF efter att ha varit i ett utsatt läge inför matchen. Näst sist i tabellen och endast ett mål gjort på bortaplan i år.

Matchen började med press från bortalaget. Men sedan hände något som skulle ändra matchbilden. BK-anfallaren Amanda Wegerman hoppade upp i en nickduell och fick en smäll på huvudet. Hon bars ut på bår för vad som befaras vara en hjärnskakning.

Rågsveds IF kunde därefter vända matchen och göra 1-0.

I andra kom BK tillbaka, men drabbades då av ett baklängesmål. Kvällen såg ut att sluta på ett allt för välbekant sätt för BK30:s damer.

Men i 88:e minuten lossnade det för BK. Vid en tilltrasslad situation i Rågsveds straffområde lyckades Lisa Hellenberg trycka bollen i mål och BK30 hade återfått hoppet.

Strax därefter fick BK frispark i ett bra läge för Natalie Medina.

– Jag skruvade in den i bortre krysset. Det var så himla skönt, Oavgjort kändes nästan som en vinst, säger Natalie Medina som fixade utjämningen i slutminuten och kanske vände BK:s dåliga bortatrend.

– Det här var viktigt för självförtroendet att visa att vi kan, säger BK:s tränare Jörgen Nyberg.