Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjort mot Umeå

Syrianska hämtade upp mot Umeå . En stark slutforcering gav oavgjort, 2-2.
Ny version.

- Starkt av oss att hämta upp underläget, säger spelande tränaren Sami Hanna.

Ställningen efter första halvlek var 0-1. Och när Umeås Fredrik Vennegård sköt 0-2 efter 53 minuter talade allt för bortaseger.

Men Syrianska hittade tillbaka in i matchen. Efter 73 minuter reducerade inbytte John Junior till 1-2.

77 minuter in i matchen kom kvitteringen till 2-2. Och det var ett drömmål. Mittfältaren Mattias Bulun fintade tre spelare och bombade in ett skott från 25 meter strax under krysset.

- Jag får bollen på kanten och har inte så många alternativ. Då driver jag in i banan, tittar upp och har fortfarande inget alternativ. Då driver jag ut mot andra kanten och får ett skottläge och drar till … och jävlar vad den satt alltså. Riktigt skönt, säger poängräddaren.

Det var Umeå som förde spelet större delen av matchen.

Men sista 20 minuterna var det fördel Syrianska.

Och efteråt tyckte hemmalägret att de hade förtjänat tre poäng.

- Vi förlorar två poäng. Vi siktar på att ta tre poäng i varje hemmamatch. Hade vi vunnit i dag hade vi varit med på allvar i toppen och det känns synd, säger Sami Hanna.

Syrianskas spelande tränare tog plats som mittback för andra gången den här säsongen.

- Jag är fortfarande långtifrån den vanliga formen, tyvärr. Men det kommer. Med mer matcher och mer träningar så blir jag bättre.

Det syntes vid Umeås 0-1-mål – då missade vanligtvis brytsäkre Hanna att få undan bollen.

- Vi hade behövt få bort bollen mer distinkt. Ciaran (McGuigan) försökte ta med sig bollen men forwarden fick den igen. Jag försökte bryta men han kom förbi och blev fri och gjorde mål. Men så är det, det går inte att göra misstag på bra lag som Umeå – det utnyttjar de på en gång.