Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obetalda p-skulder för miljoner i staden

För bara drygt en vecka sedan blev han dömd till 20 månaders fängelse för omfattande ekonomisk brottslighet. Den 50-årige företagaren är också den västeråsare som har flest obetalda parkeringsavgifter hos Kronofogdemyndigheten.

Totalt är han skyldig 35 850 kronor. I dagsläget är 459 västeråsare skyldiga knappt 3 miljoner kronor i parkeringsavgifter.

50-åringen drog på sig sina många p-böter under åren 2006–2009 när han i sitt arbete i praktiken hade hela landet som arbetsfält.

Bara en kvinna finns med bland de tio mest restförda västeråsarna:

– Män är överlag överrepresenterade, oavsett vilken typ av ärende det handlar om, säger Bo Johnsson, enhetschef vid Kronofogdemyndigheten.

Finns det någon förklaring till detta?

– Allmänt tror jag män är mer riskbenägna än kvinnor. Därför ser det ut som det gör.

Den 51-årige Skultuna-bon som ligger tvåa på ”Tio-i-topp”-listan förklarar sina många p-böter med att han var tvungen att parkera sin bil utanför sin arbetsplats – där det var p-förbud:

– Jag måste ha bilen snabbt tillgänglig, därför stod den utanför arbetsplatsen.

Har du för avsikt att betala alla p-böter?

- Ja, någon gång i framtiden hoppas jag kunna göra detta, säger 51-åringen.