Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obetalda p-skulder för miljoner i staden

För bara drygt en vecka sedan blev han dömd till 20 månaders fängelse för omfattande ekonomisk brottslighet. Den 50-årige företagaren är också den västeråsare som har flest obetalda parkeringsavgifter hos Kronofogdemyndigheten.

Annons

Totalt är han skyldig 35 850 kronor. I dagsläget är 459 västeråsare skyldiga knappt 3 miljoner kronor i parkeringsavgifter.

50-åringen drog på sig sina många p-böter under åren 2006–2009 när han i sitt arbete i praktiken hade hela landet som arbetsfält.

Bara en kvinna finns med bland de tio mest restförda västeråsarna:

– Män är överlag överrepresenterade, oavsett vilken typ av ärende det handlar om, säger Bo Johnsson, enhetschef vid Kronofogdemyndigheten.

Finns det någon förklaring till detta?

– Allmänt tror jag män är mer riskbenägna än kvinnor. Därför ser det ut som det gör.

Den 51-årige Skultuna-bon som ligger tvåa på ”Tio-i-topp”-listan förklarar sina många p-böter med att han var tvungen att parkera sin bil utanför sin arbetsplats – där det var p-förbud:

– Jag måste ha bilen snabbt tillgänglig, därför stod den utanför arbetsplatsen.

Har du för avsikt att betala alla p-böter?

- Ja, någon gång i framtiden hoppas jag kunna göra detta, säger 51-åringen.