Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odell eller Hägglund?

I dag avgörs striden om vem som ska bli partiledare för krisdrabbade Kristdemokraterna. Trots svikande opinionsstöd känner sig Göran Hägglund trygg på sin post, men även utmanaren Mats Odell säger att han upplever ett stort stöd i partiet.

Stämningen var laddad när Kristdemokraterna i går inledde sina kommun- och landstingsdagar i Västerås. Idag ska partiets ombud på en extra stämma välja vem de vill ha som partiordförande - sittande ledaren Göran Hägglund eller utmanaren Mats Odell. Göran Hägglund tror att han har goda chanser att sitta kvar.

- Jag känner mig ganska trygg i att det ska gå bra, men jag ska vara ödmjuk eftersom det ligger i ombudens händer. Nu är spelplanen klar och ombuden ska utse den som de anser företräder partiet bäst.

Hur djup är splittringen i partiet?

- När det gäller politiken skulle jag säga att skillnaderna är utomordentligt små. Vi är ett parti som har lätt att samlas kring politikens innehåll. Sedan kan man ha olika uppfattning om vem som är bäst på att leda partiet.

Mats Odell säger att partiet behöver en nystart. Han tycker att Kristdemokraterna har blivit ett "tämligen utslätat socialliberalt parti" och vill lyfta fram värdefrågorna, som han tycker har kommit i skymundan.

- Jag tror att vi måste vara tuffare så att vår politik får större genomslag i människors vardag än vad den har fått hittills, säger han.