Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Oerhört tråkigt"

– För Hallstahammar är det oerhört tråkigt. Men i första hand ser jag till individerna och hoppas att de inte går ut i arbetslöshet, säger kommunalrådet Catarina Pettersson (S).

När VLT strax innan klockan tio på onsdagsmorgonen ringer och berättar om Sandviks omstrukturering för kommunalrådet är hon förberedd. Hon har redan hunnit talat med koncernledningen för Sandvik.

– Jag känner att de ska göra allt de kan för att de berörda ska få en ny försörjning. Sandvik är en stor koncern så det är säkert möjligt att de som får sluta på fabriken i Hallstahammar kan få ett nytt jobb på Sandvik någon annanstans.

– För Hallstahammars del är det oerhört tråkigt att hundra arbetstillfällen försvinner och att de som berörs ta med sig jobbet till en annan ort. Men i första hand ser jag till individen och deras familjer, säger Catarina Pettersson.

Det finns också positiva saker med Sandviks omstrukturering, betonar hon.

– Företaget gör en stor investering i varmvalsverket och satsar på modern och avancerad teknik och forskning. Man tänker inte sluta att utveckla nya produkter i Hallstahammar.

– Sandvik vill också fortsätta samarbetet med gymnasieskolan, i synnerhet Teknikcollege. Det är positivt både för orten och våra ungdomar.