Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ofredare hoppade i ån

Mannen hade, berusad, ofredat tonårsflickor i Arboga och jagades av uppretade vittnen. För att undkomma hoppade han i Arbogaån.

Vid tretiden natten till tisdagen var den 25-årige mannen mycket berusad. Han började då antasta några tonåriga flickor, han ville först ha hjälp hem men började sedan försöka pussa och tafsa på dem. Detta var ovälkommet och togs inte väl upp varken av dem eller av de vittnen som såg hans berusade framfart.

Vittnena började jaga 25-åringen, som till slut hoppade i Arbogaån. Därmed förvandlades jakten till räddning. Mannen försvann till synes i vattnet och det hela blev mycket dramatiskt. En av polisens hundförare fanns lyckligtvis i närheten och hunden markerade mot en brygga. Där stack 25-åringens fingrar upp.

Räddningstjänsten kom sedan på plats och polisen tillsammans med brandmän och ambulanspersonal kunde bärga 25-åringen ordentligt.

Därmed var bara 25-åringens akuta bekymmer över; han lades in för tillnyktring och polisen skrev flera anmälningar om sexuella ofredanden som mannen ska förhöras om när han nyktrat till ordentligt.