Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öga mot öga med en nyfiken snok

Veckans vinnarfotograf Anna Nilsson och hennes man Janne har fotografering som största intresse. En överkörd snok ledde fram till veckans vinnarbild.

Annons

Anna och Janne är ofta ute i naturen och fotograferar. Bilderna samlar de i varsin bildblogg.

Vinnarbilden kom till av en slump när paret Nilsson kom körande på en villagata i Kolbäck där de är bosatta. Mitt i vägen låg en överkörd snok.

– Den levde fortfarande, så vi var ju tvungna att stanna och se till att den slapp lida mer. Den saken tog min man hand om, berättar Anna.

Dramat med snoken utspelade sig precis utanför en villatomt. Vid en närmare titt in på tomten såg de att det fanns fler snokar på gräsmattan.

För att inte missa tillfället var det bara att med kameran i högsta hugg kliva in på tomten och försöka fånga några på bild. Det gick bra eftersom tomtägarna var hemma och kom ut när de såg att Anna och Janne gick omkring med sina kameror.

För Anna blev det ett lite oväntat tillfälle att föreviga ett naturmotiv.

– Men vi är mycket ute och fotar och fotograferar gärna ormar när tillfälle ges, säger Anna.

Hur kunde du komma så nära?

– Snokar är ganska nyfikna så det går oftast bra att komma nära.

Anna berättar också att marken sluttar lite där hon fångade snoken på bild, så genom att sitta på huk fick hon i stort sett ögonkontakt med den.

Till vardags jobbar Anna som mäklarassistent i Hallstahammar. I familjen finns två söner, Simon 16 år och Anton 12 år. Sport och barnens intressen hör också till favoritmotiven.