Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ögonstenar under lupp

Trots den tryckande hettan hade mycket folk samlats vid de uppbyggda läktarna ute på Johannisbergs flygfält på fredagsförmiddagen.

Klockan 11 inleddes bedömningen av de finaste bilarna under årets Power Big Meet.

De deltagande bilarna var många och kön in till bedömningsområdet ringlade sig lång. De välpolerade bilarna blänkte i solskenet och över nästan varje bil stod intresserade åskådare böjda och beundrade skönheterna.

Den första bilen som rullade in framför domarna var en riktig skönhet. En röd Plymouth 340 Cuda från 1971 ägd av 24-årige Nicklas Larsson från Sala. Bilen ingick

i klassen 1664-1973 Hard Top, som enligt Mats Ola ”Lången” Larsson, en av tävlings-domarna, är den klassen med hårdast konkurrens.

– Det är helt klart den värsta klassen. Bilarna består nästan enbart av originaldelar och ägarna lägger ner mycket tid.

Nicklas Larsson, ägare av den häftiga Cudan berättar att målet med sin bil är att få den att vara så original som möjligt. Det innebär att varje liten del på bilen ska ha tillverkats för just den modellen. Han berättar att det mest unika med hans bil är Shaker huven, som bara finns på 10 procent av alla tillverkade Cudor.

– Eftersom att det är min första jänkare ska det bli intressant att se poängen jag får. Då vet jag vad jag kan förbättra, sa Nicklas Larsson.

Trots att det är första gången han tävlar med en jänkare hoppas han på en pokal.

– Det är många fina bilar med men jag tror att jag har bra chans.

Tävlingsdomarna har onekligen en svår uppgift framför sig då de ska poängsätta alla bilar och välja ut de bästa. Domarna har till klockan 14:30 på lördag på sig att bestämma vilka bilar som förtjänar pris för då inleds prisutdelningen ute på Johannisbergs flygfält.