Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ojämn Uggla passerar revy

Ugglas revy är en ojämn tillställning, men med två briljanta komiker på scen.

Var fan är min revy, hette tv-programmet där Magnus Uggla åkte runt i landet och letade scentalanger. Efter Karlshamn, Malmö och Göteborg är svaret på frågan att den nu finns i Stockholm - och revyn har egentligen ingenting med förövningen i tv att göra. På Chinateatern har Uggla sällskap av etablerade artister och dansare.

Revyformen är ingen ny bekantskap för Magnus Uggla som ju gjort flera revyartade krog- och tältshower. Han har också sedan länge vurmat för de gamla giganterna Ernst Rolf och Karl Gerhard. Eller kanske är det mest de klämmiga låtarna han är ute efter, för någon Karl Gerhardsk espri och finess är svårt att finna på Chinateatern.

Magnus Uggla skjuter med det grova artilleriet, scenerna utmynnar ofta i sexskämt och någon humor med eftertanke syns inte till.

Främsta behållningen är föreställningens två komiker, Annika Andersson och Per Andersson. Båda syns ibland i panelprogram i tv och gör helt okej insatser där, men när de som här får göra komiska karaktärer är de lysande.

Annika Andersson är specialist på att leverera knasrepliker med oskyldig uppsyn, en färdighet hon övat upp i många Krister Classon-farser i Falkenberg. Och Per Andersson är rolig ut i fingerspetsarna, även när manuset är tunt. Hans sanslösa Mikael Wiehe-parodi är föreställningens toppnummer.

Sarah Dawn Finer har hoppat in som revyns primadonna. Hon sjunger som alltid bra men saknar ett starkt nummer.

Efter en rätt pigg inledning tappar revyn fart i slutet av första akten där flera svaga nummer ligger efter varandra. I andra akten är det bättre intensitet även om det känns mer som hitkavalkad än revy (på två och en halv timme bjuds det bara tre-fyra sketcher och ett par monologer).

Gillar man Ugglas låtar får man mycket för biljettpengen.