Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart motiv bakom mordförsök

En 45-årig man sköts med flera skott i Sala på torsdagsnatten. Tre personer är anhållna och en man som var på brottsplatsen söks av polisen.

Skottlossningen inträffade längs väg 256 vid Ringvalla strax väster om Sala. Det 45-åriga offret träffades i magen och i benet.

Tre personer greps senare på natten efter att flyktbilarna hittats. En man och en kvinna i Torstuna, och en man i Krylbo. Männen är från stockholmstrakten. Alla tre är i 20-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare.

– Alla tre är kriminellt aktiva och kända för olika saker, allt från trafikbrott till narkotika, hälerier, vapenbrott, försök till mord och misshandel, säger polisens informatör Börje Strömberg.

Samtliga anhölls på natten skäligen misstänkta för försök till mord.

Vem som gjort vad är oklart, men alla kan kopplas till flyktbilarna.

– De nekar och har inte varit särskilt medelssamma i förhör. Så vi vet inte mycket om vad som hänt eller motivet bakom. Vi har heller inte kunnat höra offret.

Mannen polisen söker ringde på natten och sa att han var jagad av de aktuella Mercedesbilarna och att hans bekant blev skjuten. Han är känd av polisen

– Den enda av dem som inte har någon större kriminalitet bakom sig är offret.

Börje Strömberg vill inte gå ut med om det gjorts några tekniska fynd på brottsplatsen. Den undersöks fortfarande.

– Vi vet inte vilka vapen som använts. Nu vill vi få chans att höra målsägaren och mannen vi söker. Just nu gör vi också en teknisk undersökning av bilarna. Vi kan inte utesluta att det satt någon mer i någon av dem.

45-åringens tillstånd beskrivs som allvarligt.