Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om 81-åring fick sten i huvudet – polisen utreder cykelolycka

Polisen utreder vad som rubriceras som grov misshandel sedan en äldre kvinna kan ha råkat ut för stenkastning då hon cyklade förbi Åkraskolan i Sala strax före klockan 15 på söndagseftermiddagen.

– Varken vi eller kvinnan vet egentligen exakt vad som hänt, säger Magnus Wall, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral och fortsätter:

En 81-årig kvinna cyklade förbi Åkraskolan strax före klockan 15 på söndagseftermiddagen när hon upplevde det som att hon fick en sten eller något föremål i huvudet. Hon föll i gatan och svimmade.

Hon tog sig till sjukhuset i Västerås där man sydde det sår som uppstått.

Polisen fick kännedom om brottet först senare och frågetecknen är många:

– Hon har ett sår i huvudet som kan vara efter en sten, det kan också vara ett sår som uppstått i samband med att hon till följd av olyckshändelse ramlat av cykeln. Vi vill väldigt gärna att den som kan ha sett något hör av sig till oss vid polisen, vare sig vittnet har sett en olycka eller stenkastning, säger Magnus Wall.

Vittnen kan kontakta polisen på telefon 11414.

Det är stor skillnad mellan rubriceringarna "grov misshandel" och "olyckshändelse". Polisen måste dock i det här inledande skedet utreda det som om ett brott kan ha inträffat eftersom vissa utredningsåtgärder bara kan vidtas vid misstanke om brott. Om polisen avskriver händelsen för tidigt som en olyckshändelse kan viktiga spår ha gått förlorade om det senare visar sig ligga ett brott bakom.

– Vi måste ta höjd helt enkelt när vi är osäkra, säger Magnus Wall.