Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om häktningsförhandling

(Uppdaterad 13.45) Under fredagen fortsätter polisens och åklagarens arbete med att utreda mordet på den 16-åriga flicka som hittades död på onsdagen.

Det är ännu vid 13-tiden på fredagen oklart när en eventuell häktningsförhandling mot den  misstänkte 16-årige pojken som misstänks ha vållat hennes död kan äga rum.

- Jag vet inte om jag lämnar in en häktningsframställan idag eller i morgon, lördag, säger förundersökningsledaren, chefsåklagare Göran Kastlund, och fortsätter:

- Utredningen pågår för fullt.

I övrigt vill han - med hänsyn till förundersökningssekretessen - inte uttala sig ytterligare.

Det står dock klart att polisens och åklagarens misstankar mot den misstänkte ynglingen väcktes tidigt. Han anmälde sig i receptionen vid polishuset vid Västgötegatan klockan 14.30 på onsdagen.

Redan klockan 14.40 kontaktades tingsrätten per telefon av åklagare med en begäran om att tingsrätten "omgående" förordnade en försvarsadvokat som snabbt kunde närvara vid  krimjouren i polishuset i Västerås där förhör med pojken skulle hållas.

Vid 16-tiden  samma dag påträffades den 16-åriga flickan död. Därefter anhölls pojken, misstänkt för mord, alternativt människorov.

Pojken har förhörts vid upprepade tillfällen.

- Förhören fortsätter, vi hör honom för att få klarhet i hans berättelse, säger Lars Hamrin, presstalesman vid Västmanlandspolisen.