Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om ny roll för Granath

Dagen innan midsommarafton fick han sparken som tränare för VSK. I torsdags fick Kalle Granath ett erbjudande om nytt jobb inom klubben.

Förra torsdagen gick VSK Fotboll ut med uppgiften att Kalle Granath inte längre skulle vara deras huvud-tränare. Under torsdagen var Granath kallad till ett möte med facket och representanter för klubben för att diskutera hans framtid.

– De ville säga att jag inte hade blivit sparkad utan skulle få nya uppgifter, och det skulle då bland annat vara att sälja biljetter och sådant, säger Kalle Granath.

Vad sa du då?– Ja, vad skulle jag säga? Det känns ju inte så tilltalande efter att jag varit i klubben i sex år och hjälpt dem vinna division 1. Det känns snarare som att de inte vill betala ut mitt avgångsvederlag som jag har rätt till.

Andra uppgifter som enligt förslaget kunde vara aktuella för Granath vore att arbeta med kundregister och sälja olika typer av företags-paket.

Eftersom förslaget lades fram av styrelsen antar Kalle Granath att det var allvarligt menat.

– Ja, det måste det väl ha varit antar jag, och jag gav dem det svar på frågan som jag kände att de behövde höra.

Skulle du vilja fortsätta inom klubben?– Om jag skulle få ett erbjudande som är i paritet med det jag hållit på med nu så skulle jag gärna stanna, men det här gör mig bara besviken, säger Kalle Granath.

VSK:s ordförande Peter Brandt är förvånad över Kalle Granaths reaktion:

– Att han tolkar förslaget och reagerar som han gör är för mig obegripligt, säger VSK-ordföranden.

Enligt Brandt var arbetet med kundregister och försäljning av företagspaket bara en del i förslaget som tagits fram.

– Skriftligen har vi erbjudit Kalle Granath ett förslag som består av fem punkter (läs faktarutan nedan), säger Peter Brandt.

– En del av arbetet bestod av kansliverksamhet där det ingår rutinarbete. Jag tycker inte att det är något konstigt, Har man ett stort VSK-hjärta måste man hjälpa till. Det gör vi alla. Jag själv har stått i biljettinsläppet. Det är inga konstigheter.

Emelie Nilsson

Magnus Jähresten